MES CAL, bitkinin kolay gelişimi sağlar ve bitkiye dayanıklılık verir. Kabuk kalınlığını ve dayanıklılığını artırır. Kalsiyum eksikliğinde boş meyve oranı artmakta, tohumun çimlenme oranı önemli ölçüde düşmektedir. Meyvelerdeki çatlamayı minimuma indirir. Meyve ve çiçek dökülmesini engeller. MES CAL bünyesinde bulunan kalsiyum sayesinde bu olumsuzluklara karşı gelirken hücre duvarını güçlendirerek, bitkilerin dayanıklılığını arttırır ve raf ömrünü uzatır. Renk pigmentlerini harekete geçirerek bitkinin ve meyvenin renginde parlaklık ve koyu renk almasını sağlar. Meyvenin albenisini artırır. Toprakta tuzluluğu giderir. Bünyesinde bulunan bor sayesinde meyvelerdeki şekil bozukluğunu ortadan kaldırarak, sağlam ve güçlü çiçek oluşumunu garantiler, Nitrat Azotu sayesinde de bitkilerin gelişimini hızlandırır. MES CAL, yapraktan ve topraktan güvenle uygulanabilir.
ÜRÜN | UYGULAMA DÖNEMİ | UYGULAMA ŞEKLİ | |
YAPRAKTAN | TOPRAKTAN | ||
Sera Sebzelerinde | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Açık Tarla Sebzelerinde | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Kavun, Karpuz, Çilek | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Elma, Armut, Ayva | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Şeftali, Kiraz, Vişne, Kayısı, Nektarin, Erik | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Üzüm, Muz, Nar, İncir | Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Narenciye, Zeytin, Çay | Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı, Kestane | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Soya, Kanola | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Lahana, Turp, Havuç, Kereviz, Karnabahar | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Tahıllar, Baklagiller, Yem Bitkileri | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak | Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Kesme Çiçekcilik, Yeşil Alanlar, Çeltik | Gelişme döneminde 30 gün ara ile 2-3 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |