MES K 25

MES K 25

  • Bu ürün meyve döneminde meyvenin içini doldurur, meyveyi irileştirir, meyvenin rengini oluşmasını sağlar. Azottan sonra bitkilerin en fazla gereksinim duyduğu element potasyumdur. İçerisinde EDTA’nın olmasından dolayı bitkiler tarafından daha kolay ve daha iyi alınır. Klor (Cl) ve Sülfat (SO4iyonu) içermez. Turgor basıncını düzenler. Bitkilerde su yitmesini ve solmayı önler. Fotosenteze, bitki besin elementlerinin ve fotosentez ürünlerinin taşınmalarına yardım eder. Bitkilerde enzim aktivitesini arttırır. Protein kapsamını arttırır. Meyvelerin brix (kuru madde miktarı) oranını arttırır. Topraktan ve yapraktan uygulanabilen Mes K 25 özellikle hasat öncesi meyve büyütme ve kalitesi için etkili bir üründür. Meyve kalitesine zararlı diğer yüksek azot içeren potasyumlu gübrelerin aksine hiç azot içermemektedir. Aynı zamanda klor ve kükürt içermediği için yapraktan rahatlıkla uygulanabilir, leke veya erken olgunlaşma gibi sorunlar doğurmaz.

ÜRÜN UYGULAMA DÖNEMİ UYGULAMA ŞEKLİ
YAPRAKTAN TOPRAKTAN
Sera Sebzelerinde Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Açık Tarla Sebzelerinde Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Kavun, Karpuz, Çilek Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Elma, Armut, Ayva Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Şeftali, Kiraz, Vişne, Kayısı, Nektarin, Erik Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Üzüm, Muz, Nar, İncir Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Narenciye, Zeytin, Çay Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı, Kestane Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Soya, Kanola Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Lahana, Turp, Havuç, Kereviz, Karnabahar Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Tahıllar, Baklagiller, Yem Bitkileri Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1-2 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Kesme Çiçekcilik, Yeşil Alanlar, Çeltik Gelişme döneminde 30 gün ara ile 2-3 kez uygulanır. 100 – 200 ml / 100 L su 1-2 L/da
Ambalaj Tipi Koli İçi Adet Palet Adeti 20 Lik Konteyner Kapasitesi 40 Lık Konteyner Kapasitesi  Tır Palet Kapasitesi 
1 L 12 Adet 60 Koli 10 Palet 22 Palet 24 Palet
5 L 4 Adet 32 Koli 10 Palet 22 Palet 24 Palet
10 L - 96 Adet 10 Palet 22 Palet 24 Palet
20 L - 48 Adet 10 Palet 22 Palet 24 Palet
Garanti Edilen İçerik Kütlece (W/W)%
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) % 25