Bu ürün meyve döneminde meyvenin içini doldurur, meyveyi irileştirir, meyvenin rengini oluşmasını sağlar. Azottan sonra bitkilerin en fazla gereksinim duyduğu element potasyumdur. İçerisinde EDTA’nın olmasından dolayı bitkiler tarafından daha kolay ve daha iyi alınır. Klor (Cl) ve Sülfat (SO4iyonu) içermez. Turgor basıncını düzenler. Bitkilerde su yitmesini ve solmayı önler. Fotosenteze, bitki besin elementlerinin ve fotosentez ürünlerinin taşınmalarına yardım eder. Bitkilerde enzim aktivitesini arttırır. Protein kapsamını arttırır. Meyvelerin brix (kuru madde miktarı) oranını arttırır. Topraktan ve yapraktan uygulanabilen Mes K 25 özellikle hasat öncesi meyve büyütme ve kalitesi için etkili bir üründür. Meyve kalitesine zararlı diğer yüksek azot içeren potasyumlu gübrelerin aksine hiç azot içermemektedir. Aynı zamanda klor ve kükürt içermediği için yapraktan rahatlıkla uygulanabilir, leke veya erken olgunlaşma gibi sorunlar doğurmaz.
ÜRÜN | UYGULAMA DÖNEMİ | UYGULAMA ŞEKLİ | |
YAPRAKTAN | TOPRAKTAN | ||
Sera Sebzelerinde | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Açık Tarla Sebzelerinde | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Kavun, Karpuz, Çilek | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Elma, Armut, Ayva | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Şeftali, Kiraz, Vişne, Kayısı, Nektarin, Erik | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Üzüm, Muz, Nar, İncir | Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Narenciye, Zeytin, Çay | Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı, Kestane | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Soya, Kanola | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Lahana, Turp, Havuç, Kereviz, Karnabahar | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Tahıllar, Baklagiller, Yem Bitkileri | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak | Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Kesme Çiçekcilik, Yeşil Alanlar, Çeltik | Gelişme döneminde 30 gün ara ile 2-3 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |