Sitrat şelatlı (organik asit) olarak bilinir bitkideki mikro element eksikliğini tamamlamakta kullanılır. Mes Wonder, bitkilerin mikro besin maddeleri (iz elementler) ihtiyacına kısa sürede cevap veren zengin içerikli besin karışımıdır. Bileşiminde bulunan çinko, demir, bor, bakır, mangan ve iz elementleri bitkinin dengeli beslenmesini sağlar. Bitki boyu, dal sayısı ve yaprak alanını artırır. Bol çiçeklenme, dane bağlama ve meyve tutumunu teşvik eder. Meyve dökümünü en aza indirir. Bu özellikleri ile Yüksek verimli ve kaliteli ürün sadece N, P, K gübrelemesi ile değil, bununla birlikte bitkilerin ihtiyaç duyduğu mikro besin elementlerinin de eksiksiz ve doğru zamanda karşılanması ile mümkündür.
ÜRÜN | UYGULAMA DÖNEMİ | UYGULAMA ŞEKLİ | |
YAPRAKTAN | TOPRAKTAN | ||
Sera Sebzelerinde | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Açık Tarla Sebzelerinde | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Kavun, Karpuz, Çilek | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Elma, Armut, Ayva | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Şeftali, Kiraz, Vişne, Kayısı, Nektarin, Erik | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Üzüm, Muz, Nar, İncir | Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Narenciye, Zeytin, Çay | Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı, Kestane | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Soya, Kanola | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Lahana, Turp, Havuç, Kereviz, Karnabahar | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Tahıllar, Baklagiller, Yem Bitkileri | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak | Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Kesme Çiçekcilik, Yeşil Alanlar, Çeltik | Gelişme döneminde 30 gün ara ile 2-3 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |