Bu ürün yüksek çinko değeri ile çinko ihtiyacı olan bölgelerde amino asite bağlı çinko olarak alınması kolay yüksek kalitede çinkodur. Bitkilerin çinko ihtiyacını gidermede başarılı gübre çözeltisidir. Çinko, bitki boyu ve dal gelişimini artıran önemli bir besin maddesidir. Bitkilerin çinko ihtiyacı, miktar olarak diğer besin maddelerinden düşük olmakla birlikte; eğer toprakta çinko noksanlığı var ise, diğer tüm besin elementleri yeterli miktarda bulunsa bile verim düşük olacaktır. Dolayısıyla çinko, topraktan kaldırılan ürün miktarını doğrudan etkiler. ÇİNKO OKSİT; sebzeler ve meyve ağaçlarında gövde ve dal gelişimini, tahıllarda kardeşlenme ve sapa kalkma faaliyetlerini artırır.
ÜRÜN | UYGULAMA DÖNEMİ | UYGULAMA ŞEKLİ | |
YAPRAKTAN | TOPRAKTAN | ||
Sera Sebzelerinde | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Açık Tarla Sebzelerinde | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Kavun, Karpuz, Çilek | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 4-5 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Elma, Armut, Ayva | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Şeftali, Kiraz, Vişne, Kayısı, Nektarin, Erik | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Üzüm, Muz, Nar, İncir | Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Narenciye, Zeytin, Çay | Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı, Kestane | Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 3-4 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Pamuk, Mısır, Ayçiçeği, Soya, Kanola | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Lahana, Turp, Havuç, Kereviz, Karnabahar | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Tahıllar, Baklagiller, Yem Bitkileri | Bitkilerin 4-5 yapraklı döneminden hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak | Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1-2 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |
Kesme Çiçekcilik, Yeşil Alanlar, Çeltik | Gelişme döneminde 30 gün ara ile 2-3 kez uygulanır. | 100 – 200 ml / 100 L su | 1-2 L/da |