MES ALGIN, içeriğinde ki alginik asit sayesinde bitkilerde hızlı ve güçlü kök gelişimi sağlar. Deniz yosunundan elde edilen alginik asitlar, polisakkaritleri ve hümik asitten oluşan şelasyon sistemi, besin maddelerini yavaşça serbest bırakır ve gübre verimliliğini artırır. MES ALGIN, bitkide su ve besin maddelerinin iletimini hızlandırır. Yaşlanmayı geciktirir. Bitkinin sıcak-soğuk koşullara direncini artırır. Bitkide doğal enzimlerin ve hormonların hareketlerini tetikler. Bitkinin hastalıklara karşı savunma sistemini güçlendirir. Kaliteli ve bol ürün elde edilmesini sağlar. MES ALGIN, içerdiği alginik asitler ile bitki üzerinde yapışkan bir doku oluşturur, bitkinin gübre ve ilacı daha etkin almasını sağlar. MES ALGIN; yapraktan, yağmurlama sulamadan ve damla sulamadan; her cins gübre ve ilaç ile karıştırılarak uygulanabilir.
ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA DÖNEMİ | YAPRAKTAN UYGULAMA (da/100 Lt su) | TOPRAKTAN UYGULAMA (da) |
SEBZELER Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye, Bezelye, Patates, Soğan, Sarımsak, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak vb. (Her türlü açık ve kapalı alan sebze yetiştirildiğinde) | Bitkinin ilk dönemlerinde (2.çiçeğe kadar) 2. çiçekten hasada kadar (2-3 uygulama) |
150-200ml 150-200ml |
500 ml - 1 L |
Meyve Ağaçları Yumuşak Ve Taş Çekirdekli Meyvelerde, Kiraz, Şeftali, Kayısı, Erik, Vişne, Elma, Armut, Badem, Fındık, Nar vb. | Çiçeklenme Başlangıcı, Meyve Bağlama, Meyve Gelişimi Ve Renklenme Döneminde 1’Er Uygulama. | 250-300 Ml | 750 Ml-1 L |
Bağcılık Sofralık Ve Kuru Üzümde Çekirdekli Ve Sultaniye Her Çeşit İçin | Sürgünler 3-5 Cm İken, Salkım Uzama, Çiçeklenme Öncesi, İnce Ve İri Koruk, Tatlı Su Yürüme Döneminde. | 200-250 Ml | 1-1,5 L |
Çilek | Sezon Boyunca. | 200-300 Ml | 1-2 L |
Pamuk | 6-8 Yapraklı Dönemden Hasada Kadar. | 250-350 Ml | 1,5-2 L |
Fidancılık Ve Çiçekçilikte | Gelişim Dönemi Boyunca. | 100-150 Ml | 250 ml - 750 ml |
Marol, Maydanoz, Tere, Roka Vb. (Yeşil Tüketim Bitkileri) | Gelişim Dönemi Boyunca. | 250-300 Ml | 500ml - 1,5l |
Tarla Bitkileri Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik vb. | Kardeşlenme Döneminde 10 Gün Ara İle 2 Uygulama. | 150-200 Ml | 500 ml-1 L |
Zeytin | Çiçeklenme Başlangıcı, Meyve Bağlama Ve Renk Dönemine Kadarki Yaz Dönemi Boyunca. | 200-300 Ml | 1,5-2 L |
Narenciye | Çiçeklenme Dönemi, Meyve Bağlama Dönemi Ve Hasat Dönemine Kadar. | 200-300 Ml | 1,5-2 L |
Tütün | Fidelik Döneminde, Dikimden Kırım Dönemine Kadar 3 Uygulama. | 100-150 Ml | 1-1,5 L |
Sanayi Bitkileri Şekerpancarı, Anason, Mısır, Ayçiçeği vb. | Erken Gelişme Döneminde Minimum 2 Uygulama. | 250-350 Ml | 1-2 L |
Nohut | Çiçeklenme Başlangıcında Minimum 2 Uygulama. | 100-150 Ml | 0,5-0,75 L |