Sıvı formda deniz yosunu ürünü olan MES SEAW, yosun extratlarının taze ve en yüksek içerikli genç döneminde işlenmesi ile elde edilmiştir. Çiçeklenmeyi teşvik eder. Bitkinin daha hızlı büyümesini boy atmasını ve çabuk büyümesini sağlar. Bitkiyi stresten korur. İçerisinde bulunan yüksek alginik asit sayesinde bitkinin büyüme evresinde hızlı ve dengeli bir büyüme görülür. MES SEAW, bitkiler tarafından doğal olarak üretilen ve stres şartlarında ilk savunma bileşikleri olan fito-aleksinlerin sentezlenmesini teşvik eder. Bitkilerin aşırı ya da düşük sıcaklık, kuraklık, su yetersizliği gibi nedenlerle strese girdiği, gelişimin yavaşladığı dönemlerde uygulanırsa, uyarıcı etkide bulunarak bu olumsuz şartlara dayanma süresini uzatır. Böylece bitkiye zaman kazandırarak kısa sürede yeniden canlanmasını ve gelişme faaliyetlerini devam ettirmesini sağlar. Bitkinin kök gelişimini hızlandırarak topraktaki besin maddelerinin bitkiye taşınmasını teşvik eder. Tamamen bitkisel kaynaklardan üretilen MES SEAW, yapraktan, yağmurlama sulamadan ve damla sulamadan, her cins gübre ve ilaç ile karıştırılarak uygulanabilir.
ÜRÜN ÇEŞİDİ | UYGULAMA DÖNEMLERİ | YAPRAKTAN UYGULAMA (da/100 Lt su) | TOPRAKTAN UYGULAMA (da) |
Sebzeler Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye, Bezelye, Patates, Soğan, Sarımsak, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak vb.(Her Türlü Açık Ve Kapalı Alan Sebze Yetiştirildiğinde) | Bitkinin İlk Dönemlerinde (2.Çiçeğe Kadar) -2. Çiçekten Hasada Kadar (2-3 Uygulama). |
150-200 Ml |
500 Ml-1 L |
Meyve Ağaçları Yumuşak Ve Taş Çekirdekli Meyvelerde, Kiraz, Şeftali, Kayısı, Erik, Vişne, Elma, Armut, Badem, Fındık, Nar vb. | Çiçeklenme Başlangıcı, Meyve Bağlama, Meyve Gelişimi Ve Renklenme Döneminde 1’Er Uygulama. | 250-300 Ml | 750 Ml-1 L |
Bağcılık Sofralık Ve Kuru Üzümde Çekirdekli Ve Sultaniye Her Çeşit İçin | Sürgünler 3-5 Cm İken, Salkım Uzama, Çiçeklenme Öncesi, İnce Ve İri Koruk, Tatlı Su Yürüme Döneminde. | 200-250 Ml | 1-1,5 L |
Çilek | Sezon Boyunca | 200-300 Ml | 1-2 L |
Pamuk | 6-8 Yapraklı Dönemden Hasada Kadar | 250-350 M | 1,5-2 L |
Fidancılık ve Çiçekçilikte | Gelişim Dönemi Boyunca | 100-150 Ml | 250ml-750ml |
Marol, Maydanoz, Tere, Roka vb. (Yeşil Tüketim Bitkileri) | Gelişim Dönemi Boyunca | 250-300 Ml | 5001-1,5l |
Tarla Bitkileri Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik vb. | Kardeşlenme Döneminde 10 Gün Ara İle 2 Uygulama | 150-200 Ml | 500 Ml-1 L |
Zeytin | Çiçeklenme Başlangıcı, Meyve Bağlama Ve Renk Dönemine Kadarki Yaz Dönemi Boyunca | 200-300 Ml | 1,5-2 L |
Narenciye | Çiçeklenme Dönemi, Meyve Bağlama Dönemi Ve Hasat Dönemine Kadar. | 200-300 Ml | 1,5-2 L |
Tütün | Fidelik Döneminde, Dikimden Kırım Dönemine Kadar 3 Uygulama. | 100-150 M | 1-1,5 L |
Sanayi Bitkileri Şekerpancarı, Anason, Mısır, Ayçiçeği vb. | Erken Gelişme Döneminde Minimum 2 Uygulama. | 250-350 Ml | 1-2 L |
Nohut | Çiçeklenme Başlangıcında Minimum 2 Uygulama. | 100-150 M | 0,5-0,75 L |