Potasyumca zengin ve iz elementli NPK gübresidir. Bileşimindeki azot ve iz elementler özellikle domates, biber, hıyar, çilek, karpuz, kavun, fasulye gibi sürekli yeni meyve teşekkül ettiren bitkilerde, generatif dönemde de yaprak faaliyetlerinin devamlılığını sağlayarak dane ve meyvelerin büyümesi ve iç doldurması için gerekli kuru maddenin üretilmesini sağlar. Fosfor ise yeni meyvelerin oluşumu için gerekli çiçeklenmeyi teşvik eder. 5.5.25 iri, dolgun, sert, homojen görünümlü, canlı renkte ürün hasadı için ideal bir gübredir. Meyve dökümünü azaltır, ürünün depolama ve raf ömrünü uzatır.
ÜRÜN | UYGULAMA DÖNEMİ | UYGULAMA DOZU | |
YAPRAKTAN |
TOPRAKTAN | ||
NARENCİYE | Bitki gelişim dönemi 15 gün ara ile 3 Uygulama | 150-200 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
ELMA, ARMUT VB. | Bitki gelişim dönemi 15 gün ara ile 3 Uygulama | 150-200 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
ŞEFTALİ, KAYISI, KİRAZ, VİŞNE, ERİK ve NAR | Bitki gelişim dönemi 15 gün ara ile 3 Uygulama | 150-200 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
BAĞ | Bitki gelişim dönemi 15 gün ara ile 3 Uygulama | 150-200 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
ANTEP FISTIĞI, FINDIK | Bitki gelişim dönemi 15 gün ara ile 3 Uygulama | 100-150 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
ZEYTİN | Bitki gelişim dönemi 15 gün ara ile 3 Uygulama | 100-150 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
MUZ | Doğumdan Sonra 15 gün ara ile 5 Uygulama | 100-150 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
KİVİ, İNCİR | Meyve Büyüme Dönemi 15 gün ara ile 3 Uygulama | 100-150 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
DOMATES, BİBER | Bitki gelişim dönemi boyunca 5 uygulama | 50-100 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
HIYAR, PATLICAN | Bitki gelişim dönemi boyunca 5 uygulama | 50-100 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
KAVUN, KAPUZ | Bitki gelişim dönemi boyunca 5 uygulama | 50-100 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
KESME ÇİÇEKCİLİK | Bitki gelişim dönemi boyunca 5 uygulama | 50-100 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
MERCİMEK | Çiçeklenme Sonrası 1 Uygulama | 70-100 g/100 L su | - |
YERFISTIĞI | Yumru Oluşumu Sonrası | 100-150 g/100 L su | - |
PAMUK, AYÇİÇEĞİ, MISIR, KANOLA vb. | Bitkiler 30-40 cm Boya Ulaştığında 15 gün ara ile 2 Uygulama | 100-150 g/100 L su | - |
ÇELTİK | Sapa kalkma dönemi | 100-150 g/100 L su | - |
ÇAY | Biçimden Sonra | 100-150 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
ŞEKER PANCARI | Yumru Oluşum Dönemi 2 Uygulama | 100-150 g/100 L su | - |
MEYVE FİDANLARI | Gelişim Dönemi boyunca 10 gün ara ile 4 Uygulama | 150-200 g/100 L su | 0.5 -1 Kg/1000 M² |
HUBUBAT (Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf vb.) | Sapa kalkma dönemi | 200-250 g/100 L su | - |
YEŞİL ALAN BİLGİLERİ | Biçimden Sonra | 200-300 g/100 L su | - |